Extinderea Percepțiilor

Modificarea Conștiinței și Extinderea Percepțiilor

Munca cu ghizii noștri spirituali este un proces creativ. Aceasta include tehnica de a învăța să pătrunzi în subconștient într-o manieră conștient controlată. Subconștientul este sursa percepțiilor noastre subtile. El înregistrează tot ce întâlnim – fizic și spiritual. O persoană creativă este una care poate procesa această informație și aceste percepții în noi moduri.

Accesarea subconștientului este cheia pentru un contact spiritual mai direct. Există multe căi de a face asta, printre care lucrul cu biofeedback-ul, visele, hipnoza, meditația și orice fel de activitate artistică sau creativă. Dintre acestea, meditația este unul dintre cele mai eficiente mijloace de trezire a capacităților noastre perceptive.

Când închidem ochii și ne retragem simțurile din lumea care ne înconjoară, intrăm într-un tărâm al vieții total diferit. Este mult mai rapid și fluid decât lumea noastră fizică, dar este la fel de real. Este o lume în care putem visa, putem cugeta la viitor, putem elucida misterele din jurul nostru și putem descoperi ghizi spirituali.

Meditația nu este un proces dificil. A vedea este problema reală. Pentru a învăța să ne schimbăm modul în care percepem lumea, noi folosim o stare de conștiință modificată. Cu toții am experimentat stări modificate. Visul este o astfel de stare. Cititul de obicei „îi duce pe oameni în afara lor”. Jogging-ul, lucrul manual, plimbările lungi și ascultarea muzicii sunt toate activități care produc schimbări în conștiință. Prin meditație, noi învățăm să ne modificăm conștiința într-un mod conștient.

Imaginația creativă sau cunoașterea imaginativă este cheia pentru a deschide ușile către adevărata conștiință spirituală, către energii și ființe. Energiile din tărâmurile cele mai eterice, trebuie să ia forma unor imagini pentru ca noi să le recunoaștem și să lucrăm cu ele. Imaginația nu ar trebui să fie confundată cu irealitatea. Prin imaginație noi creăm o nouă conștiință a realității care ne înconjoară, prin formă, culoare, sunet etc.

În interiorul craniului nostru se află două emisfere cerebrale care oferă două căi de cunoaștere. Caracteristicile diferite ale celor două emisfere au un rol important în capacitatea noastră de a folosi o stare modificată de conștiință pentru contactul cu spiritele. Fiecare emisferă adună aceeași informație, dar o folosește diferit.  De cele mai multe ori, partea stângă dominantă are o tendință de a prelua controlul și de a inhiba cealaltă jumătate, în special pentru noi, cei din lumea occidentală. Această emisferă stângă analizează, numără, ține cont de timp, planifică și urmărește procedurile pas cu pas; ea pălăvrăgește, face afirmații și trage concluzii bazate pe logică; este întotdeauna secvențială și liniară în abordarea ei asupra vieții.

De cealaltă parte, avem o a doua cale de a ști și de a percepe. Aceasta este numită activitatea creierului drept. Prin ea, noi putem vedea lucruri care par imaginare – care există doar în ochiul minții – sau ne putem aminti lucruri care pot să nu fie „reale”. Vedem cum există lucrurile în spațiu și cum părțile se potrivesc pentru a face un întreg; înțelegem simboluri și metafore, vise, creăm noi combinații de idei și percepem energiile subtile ale vieții. Prin emisfera dreaptă, ne captăm intuiția prin subconștient și avem salturi în percepție.

Una dintre cele mai mari capacități ale creierului este imaginația. Creierul drept poate să-ți evoce o imagine din subconștient și apoi să o privească. Aceste imagini pot reflecta informații din trecut, prezent sau viitor. De asemenea, ele pot să reflecte contacte cu ghizi spirituali și entități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *