karma bolilor

Cauzele Spirituale ale Bolilor – partea I

Pentru fiecare boală fizică există o cauză spirituală.

Vom oferi aici o prezentare scurtă a acestor cauze spirituale care influențează bolile fizice.

Problemele fizice ale picioarelor reprezintă un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna în viață. Gambele reprezintă personalitatea, ego-ul negativ, capacitatea de a lua noi direcții. Coapsele reprezintă Eu-l superior, sufletul. Ruperea femurului din coapsă este rezultatul neascultării finței interioare – sufletul. Dacă problema este situată aproape de genunchi, înseamnă că posibilitatea sufletului de a comunica este scăzută. Genunchii simbolizează legătura dintre suflet și personalitate și calitatea acestei legături. O problemă la genunchi indică o îndepărtare de la scopul acestei încarnări și un refuz de a evolua. Ego-ul dorește să întrerupă comunicarea între suflet și personalitate.  Șoldurile reprezintă utilizarea liberului arbitru pentru a găsi propria cale în plan material. O problemă de sănătate la nivelul șoldurilor, indică o lipsă de utilizare sau o slabă utilizare a liberului arbitru sau lipsa unui scop în viață.

Bazinul reprezintă aspectele creatoare și procreatoare ale omului. Când chakra rădăcină nu funcționează corect, apare disfuncția determinată de utilizarea incorectă a energiei sexuale. Blocajul în partea de jos a spatelui indică teama de viitor și lipsa de susținere financiară. Durerile situate pe partea de mijloc a spatelui indică sentimente de culpabilitate față de o femeie, atunci când se simt pe partea stângă și față de un bărbat, atunci când se simt pe partea dreaptă, precum și dificultăți de detașare față de trecut. Durerile situate în partea de sus a spatelui indică neînțelegerea de către anturaj, lipsa de susținere afectivă, impresia de a avea unele responsabilități prea grele pentru acel moment.

Sciatica indică teama de viitor și de problemele bănești, nesusținerea din partea anturajului. Sângele reprezintă energia și simbolizează circulația emoțiilor și sentimentelor în corp. Colesterolul corespunde înăspririi naturii sentimentale, rigidității, durității persoanelor care își crează o carapace crezând că se pot proteja de tot ce este în jur. Omul va trebui să devină mai deschis, lăsând ca emoțiile și energia iubirii să treacă firesc prin ființa sa. Este util un regim vegetarian.

Problemele splinei arată o incapacitate de exprimare a iubirii, obsesie. Este necesară o purificare prin eliminarea energiei negative. Problemele legate de respirație provin din refuzul de a exista, de a lăsa viața să intre în corp. Ele pot fi rezultatul unei utilizări necorespunzătoare a energiei într-o viață anterioară (violența, spre exemplu).

Tuberculoza arată că omul a trăit într-o viață anterioară numai pentru valorile materiale.

Sistemul limfatic este strâns legat de mental și facultatea mentală, reflecții, gânduri, idei, expresia de sine.

Bolile nervoase arată o utilizare defectuoasă a cunoștințelor sau a calităților intelectuale, ori o gândire prea negativă în această viață sau cea precedentă. Indică de asemenea o utilizare prea dogmatică, critică și rigidă a mentalului. Este necesar să se lucreze asupra toleranței și deschiderii spirituale.

Problemele pielii subliniază teama omului de a se exprima total, de a fi el însuși, de a se deschide. Psoriazisul și alte boli de piele reprezintă o lipsă de iubire de sine și o respingere a tot ceea ce viața îi oferă omului. Cauza karmică a acestei boli reprezintă cruzimea față de animale manifestată într-o viață anterioară, rezultată acum în frică sau ignoranță față de acestea. Alergiile provin adesea dintr-o defectuoasă utilizare a unei energii particulare sau sunt rezultatul unei experiențe traumatizante din această viață sau din cea anterioară.

2 comments

  1. Am înțeles că oamenii se îmbolnăvesc dintr-o cauză spirituală. Dar un animal de companie, o pisica, ce probleme spirituale are? Mi de rupe inima de pisoiul meu care are o insuficienta renala. Cu ce a greșit el sau strămoșii lui? Sau aceste teorii de aplica doar la oameni?

  2. Animalele de companie curăță din punct de vedere energetic casa și persoanele care locuiesc în ea. Preluând aceste energii negative, animalul se poate îmbolnăvi. Acest lucru se aplică în cazul în care animalul a fost sănătos din naștere și a căpătat pe parcurs o boală incurabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *